Започна Светскиот куп во XCO cross-country World Cup – Nove Mesto , Czech Republic

Започна Светскиот куп во XCO cross-country World Cup – Nove Mesto , Czech Republic

По неколкумесечно чекање, Светскиот куп за мажи 2020 година започна со првиот краток курс во Ново Место, Чешка.

Ова преставува една по важните трки затоа што го означи враќањето на максималниот број на натпревари. Најголемото изненадува на самиот старт е победата на Мексиканецот Gerardo Ulloa.

Учество на овој куп земаат скоро сите светски имиња од овој спорт, од Avancini, Schurter, Koretzky, Ulloa и Mathias Flueckiger

Henrique Avancini влезе на 11-то место, а Nino Schurter на 29-то место.

Резултати од првиот круг:

  1. Jose Gerardo Ulloa Arevalo 20:15
  2. Victor Koretzky 00:00
  3. Maxime Marotte 00:02

повеќе информации за следење на овој линк

https://www.redbull.com/int-en/live/xcc-nove-mesto-women-and-men-round-1