Во Дојран се одржа првиот МКД триатлон за 2021 година

Во Дојран се одржа првиот МКД триатлон за 2021 година

Изминатиот викенд во Дојрна се одржа првиот Триатлон за 2021 година во Македонија. Учество земаа преку 100 учесници кои по правило на Триатлон Федерацијата беа поделени во неколку категории: Сениори/ки Јуниори/ки,Кадети/ки и Мастерс како и две категории за деца.

Во категорија Сениор најдобри беа Александра Танаскоска од Триоги Скопје и Игор Димовски од Софка Скопје.

Димитар Јованоски од клубот “3 Дисциплинс” од Струга, ја освои титулата Апсолутен шампион на Националното првенство

Триатлонот како една од најтешките спортски дисциплни станува се поинтересн како за професионалните спортисти, така и во аматерската конкуренција.

Натпреварот беше во организација на ТФМ и Општина Дојран, а како помагатели беа Агенцијaта за млади и спорт и Македонскиот Олимписки комитет.

Фото: Aleksandar Saveski

,