Велосипедска експедиција ги поврза трите Илиндена со велосипед

Велосипедска експедиција ги поврза трите Илиндена со велосипед

Четворочлена Македонска експедиција составена од Слободан Трајковски – Касандар, Марио Шаревски, Васко Русевски и Бојан Диковски од 27.07. до 03.08. во чест на трите важни историски настани од македонската историја кои се случиле на 2 август: Битката кај Херонеја во 338 п.н.е., Илинденското востание во 1903 г. и првото заседание на АСНОМ во 1944 г., извозија 7-дневен поход на велосипеди, долг 820 км поврзувајќи ги местата на кои се случиле сите тие настани: Херонеjа, Мечкин Камен кај Крушево и манастирот Св. Прохор Пчињски.

   

Секоја чест за овој подвиг. Ги повикуваме сите пријатели на вакви велосипедски туринг патешествија да го следат овој пример. Возете велосипед, сакајте ја Македонија…

 

   

 

превземено од Facebook порталот Единствена Македонија.