Велешки велосипедски тандем на кафе до Цариград

Двајца наши Велешани Коста Тахов и Дејан Митров го остварија нивниот сон – со велосипед да  го посетат Истанбул.

Дестинацијата од 1500 км во два правци, тие ја поминаа за 15-на дена. Среќни и весели, без поголеми проблеми по нив и по нивното  омилено превозно средство – велосипедите, овие денови се вратија во својата Македонија.

   

Искрени честитки од сите нас кои им завидуваме, и им посакуваме и следната година да си ги остварат своите планови.

   

Check Also

Илија и Игор поминаа 700км со точак на релација Македонија-Србија

Илија Димитроски од Прилеп, родум од Крушево и Игор Стојкоски, членови на „Маркови Точакџии“ од …