Links

  • Пештера Змејовица

    Пештера Змејовица

    Неколку слики од пештера Змејовица, која се наоѓа на  4км североисточно од манастирскиот комплекс во село Зрзе, општина Долнени.         Змејовица (позната и како Змеоец или Змејовец) е сместена на највисокиот дел на западната падина на надморска височина од 1410 метри, веднаш под самиот срт на планината Даутица помеѓу селото Крапа на запад, […]

  • ПРИПРЕМИ ЗА ВЕЛОСИПЕДСКА ТУРА – ПИТИЈАДА 2016

    ПРИПРЕМИ ЗА ВЕЛОСИПЕДСКА ТУРА – ПИТИЈАДА 2016

    Во текот на изминатиот викенд членови на Велес Бајкинг, членови од Easyriders – Скопје  и неколку велосипедисти од Велес ја поминаа патеката на велосипедската тура „ПИТИЈАДА 2016“… Констатирано е  дека  патеката е  во одлична состојба, но за жал поголем број на ознаките кои минатата година беа поставени од страна на членовите на Велес Бајкинг, Општина Велес и […]