Традиционална Новогодишна тура до село Рудник

Традиционална Новогодишна тура до село Рудник

Ја отворивме сезоната 2017. Традиционално, по 4-ти пат се возеше туратадо село Рудник, овојпат како кружна тура до село Лугунци и покрај с. Сујаклари до хотел Романтик, па назад до Велес.

img_20170102_140513  veles-rudnik-1   img_20170102_140604

Оваа година мешана постава, со гости од Скопје, ја извозивме првата овогодишна тура до село Рудник. За разлика од минатите години кога патеката беше замрзната со многу снег и кал, оваа година прекрасното време со сонце не направи да се  чувствуваме како во пролет. Иако температурата беше некаде 2-6 степени, во моментот на пристигнување во с. Рудник се чувствувавме како да е +20 степени. Пауза од еден час, смена на неколку дупнати гуми, продолживме накај Лугунци. Пред селото завртевме десно, не влегувајќи во него, па продолживме покрај лозовите назади на винаријата Тиквеш.во пределот наречен „Бела Вода“ од каде  потекнува моментално најквалитетното вино од палетата на Тиквеш. Пристигнуваме  во хотел Романтик, на Велешко езеро, и кратка пауза. За крај презадоволни од турата организиравме ручек, секако со Велешка пита пастрмајлија.

img_20170102_143607   img_20170102_134437   img_20170102_132356

Ако на Св. Игнат ни се случуваат овакви тури, можеме само да  претпоставиме каква ќе ни биде годината…. 🙂

15823317_1498012380223185_3438148110349243114_n   15822756_1498012670223156_2890735745611087470_n   20170102_145139