Tag: featured

 • Македонската планинско-велосипедска експедиција се искачи на врвот на Африка

  Македонската планинско-велосипедска експедиција се искачи на врвот на Африка

  Највисокиот врв во Африка, 5.895 метри високиот врв Ухуру беше искачен од двете експедиции, секој на свој начин . 6-члената експедиција од кој тројца велосипедисти, искрени пријатели на Велес Бајкинг, Лазо Миновски, Никола Нешкоски и Илья Деревьёв по 5 дена искачување конечно ја остварија својата цел – искачување на Ухуру, 5.895мнв. Тие се првите Македонци […]

 • Македонска Bike и Hike експедиција на врвот Килиманџаро 5895м.н.в.

  Македонска Bike и Hike експедиција на врвот Килиманџаро 5895м.н.в.

  6 члената екипа утрово пристигна во Танзанија и во целосна психофизичка подготвеност се надеваат на успешно искачување на врвот. Експедицијата е составена од тројца велосипедисти – Lazo Minovski – Probike, Nikola Neskoski – EcoLogic Вело Училишта и Илья Деверев – Друштво неозбилни велосипедисти како и качувачката екипа составена од планинарите Irina Dishovska, Ќирил Начков и […]

 • Прва хумнитарна крводарителска акција на Велес Бајкинг и Црвен Крст ОО Велес

  Прва хумнитарна крводарителска акција на Велес Бајкинг и Црвен Крст ОО Велес

  Уште една успешна крводарителска акција во Велес. Крводарителите од градот и околните населени места одново ја докажаа нивната хуманост. На крводарителската акција која денеска се одржа во Ликовниот салон се даруваа 34 крвни единици. 26 дарители беа мажи, осум жени, а четворица за прв пат даруваа и станаа дел од најхуманото семејство.          […]

 • Патуваме низ Македонија: Македонското ЕЛ ДОРАДО – Плакенска планина и врвот Сталев камен

  Патуваме низ Македонија: Македонското ЕЛ ДОРАДО – Плакенска планина и врвот Сталев камен

  Човек не знае дали да напише некој убав збор за оваа недопрена убавина, или пак да си молчи за да остане природата понастрана од злобната човечка рака. Еден од плановите за оваа вирусна 2020 година беше и да ја прошетаме Плакенска планина со точак. По предвидениот план некаде крајот на септември или почетокот на октомври, […]