Tag: #bikingveles #ВелесБајкинг #велоучилишта

  • Обележана Европската недела на мобилност во Велес

    Обележана Европската недела на мобилност во Велес

    Во рамките на проектот R2M – „Ready to Move” („Подготвени за движење”), со кој Општина Велес минатата седмица ја одбележа Европската недела на мобилност се реализираа низа активности со кои се обележа овој настан. Проектот го подготви тим од општината, а финансиски беше поддржан од Германската агенција за меѓународна соработка (GIZ). Од 16 до 22 […]

  • за прв пат во Велес „Училиште за велосипеди на отворено“

    за прв пат во Велес „Училиште за велосипеди на отворено“

    Општина Велес во соработка со Здружението на љубители на велосипедизмот “Велес бајкинг” од Велес и ЗГ ” Еко Логик” од Скопје, денес во Младинскиот парк организираа едукативно – интерактивна работилница за младите од Велес, со цел совладување на вештините на управување со велосипед.         Работилницата насловена „Училиште за велосипеди на отворено” е дел од активностите кои во рамки на проектот R2M – „Ready […]