Tag: Absa Cape Epic Route

  • 2018 Absa Cape Epic Stage 2

    2018 Absa Cape Epic Stage 2

    На втората етапа, како и на првата најбрзи беа Manuel Fumic & Henrique Avancini (Cannondale Facotry Racing). Второ место беа  Nicola Rohrbach & Daniel Geismayr(Centurion Vaude), додека трето пласирани беа  Alban Lakata & Kristian Hynek (Canyon Topeak). Исто како и во машка конкуренција, и во женската трка, во двете етапи победија Annika Langvad & Kate Courtney (Investec Songo Specialized). Втората етапа ( Robertson) се возеше во должина од 106км со 2000м […]

  • Absa Cape Epic 2018, The 15th edition (18-25 March 2018)

    Absa Cape Epic 2018, The 15th edition (18-25 March 2018)

    Со денешната етапа 1 започна 15-тото по ред Absa Cape Epic 2018. Воведна етапа, 6 класични етапи и крајната GRAND FINALE со вкупна должина од 658km со 13 530m елевација е она што во наредниве 7 дена учесниците ке го поминат во Cape Town, Western Cape, Јужна Африка. Absa Cape Epic е најголемата трка на планинскиот велосипедизам   […]