Tag: #2022 Absa Cape epic

18-то издание на Најатрактивната mountain bike трка „Absa Cape Epic“

Оваа година, трката започнува во Lourensford Wine Estate – пролог и првите две етапи, а крајот ке биде во Val de Vie Estate. Целокупниот mountain bike циркуз се одвива во Western Cape, South Africa, почнувајќи од 2004 па наваму, со исклучок на 2021 кога поради пандемијата на КОВИД-19 трката беше откажана. Трката обично покрива повеќе од