Tag: Велес Бајкинг

 • 2018 Absa Cape Epic Stage 2

  2018 Absa Cape Epic Stage 2

  На втората етапа, како и на првата најбрзи беа Manuel Fumic & Henrique Avancini (Cannondale Facotry Racing). Второ место беа  Nicola Rohrbach & Daniel Geismayr(Centurion Vaude), додека трето пласирани беа  Alban Lakata & Kristian Hynek (Canyon Topeak). Исто како и во машка конкуренција, и во женската трка, во двете етапи победија Annika Langvad & Kate Courtney (Investec Songo Specialized). Втората етапа ( Robertson) се возеше во должина од 106км со 2000м […]

 • Патуваме низ Македонија: Велосипедска тура низ Македонските степи

  Патуваме низ Македонија: Велосипедска тура низ Македонските степи

  Плановите беа дека ова ке биде средно-лесна тура, со некаде 55-56 км должина, да се собереме 5-6-7 души и да одиме по напуштените села од Убого кон Лозово…             Но, добриот глас надалеку се слуша. Еден по еден, вкупно 22-ца. Еден-два повици на телефон и веке е договорено. Тргаме. Од Велес, од […]

 • Bianchi со нов лимитиран дизајн “Bianchi Specialissima 2018 – Marco Pantani frame kit (Limited Edition)”

  Bianchi со нов лимитиран дизајн “Bianchi Specialissima 2018 – Marco Pantani frame kit (Limited Edition)”

     По повод 20 години од победата на Marco Pantani на Giro D’ Italia 1988 година, Италијанскиот производител на велосипеди го издаде лимитираната серија на карбонскиот велосипед наречен Specialissima кој е  во боите на екипата  Mercatone Uno. “Bianchi Specialissima 2018 – Marco Pantani frame kit (Limited Edition)” е ремек дело со ултра лесна рамка од 780gr […]

 • Патуваме низ Македонија: „Шопска“ тура во јануари

  Патуваме низ Македонија: „Шопска“ тура во јануари

  Долго планирана тура, која сепак, подобро е да се вози во лето.       Јануари 2018, редовен план за локална тура на Велес Бајкинг. Договор има, ќе се вози низ Овчеполието. Од Чалошево, преку Отовица низ мек off road кој нема тешки предели – напротив лесна патека во должина од 3-4 км до интересни […]