Tag: Азот2018МтбПредизвик

 • Патуваме низ Македонија: Велосипедска тура низ Македонските степи

  Патуваме низ Македонија: Велосипедска тура низ Македонските степи

  Плановите беа дека ова ке биде средно-лесна тура, со некаде 55-56 км должина, да се собереме 5-6-7 души и да одиме по напуштените села од Убого кон Лозово…             Но, добриот глас надалеку се слуша. Еден по еден, вкупно 22-ца. Еден-два повици на телефон и веке е договорено. Тргаме. Од Велес, од […]

 • Прва посета на Богомила за оваа 2018 година

  Прва посета на Богомила за оваа 2018 година

  Во очекување на 4-от настан #АЗОТ2018мтбПредизвик, изминатиов викенд го посетивме с.Богомила.                          На 90-на дена до #АЗОТ2018мтбПредизвик , припремите полека си добиваат на динамика и интензитет.    Првата посета на Богомила ја одредивме како една локална вело-тура, возење точак до Богомила и назад. По пат, посета […]

 • Патуваме низ Македонија: „Шопска“ тура во јануари

  Патуваме низ Македонија: „Шопска“ тура во јануари

  Долго планирана тура, која сепак, подобро е да се вози во лето.       Јануари 2018, редовен план за локална тура на Велес Бајкинг. Договор има, ќе се вози низ Овчеполието. Од Чалошево, преку Отовица низ мек off road кој нема тешки предели – напротив лесна патека во должина од 3-4 км до интересни […]