Tag: Азот

 • Патуваме низ Македонија – Солунска Глава 2540мнв

  Патуваме низ Македонија – Солунска Глава 2540мнв

  Убавицата на планинските врвови во Македонија. Така ја викаат сите кои барем еднаш имале контакт со неа, сите кои барем еднаш стасале до врвот. Да, Солунска Глава е вистинската планинска убавица. Малку е безвезе да се пишува за искачувањето на Солунска Глава (2540мнв), од аспект на помалку искусен планинар ( некаде 12-13 пати искачување на […]

 • Прва посета на Богомила за оваа 2018 година

  Прва посета на Богомила за оваа 2018 година

  Во очекување на 4-от настан #АЗОТ2018мтбПредизвик, изминатиов викенд го посетивме с.Богомила.                          На 90-на дена до #АЗОТ2018мтбПредизвик , припремите полека си добиваат на динамика и интензитет.    Првата посета на Богомила ја одредивме како една локална вело-тура, возење точак до Богомила и назад. По пат, посета […]

 • Во извидница по големиот маратон за „Азот МТБ Предизвик 2015“

  Во извидница по големиот маратон за „Азот МТБ Предизвик 2015“

  Екипа од „Велес Бајкинг“ во соработка со член од екипата на “Македонски Спасител“ Виктор Бојковски беше во реонот на Азот во извидница за големиот маратон. Поминавме 32-33 км во пешачење кои ќе ни бидат од голема корист при определување на големиот маратон за на 07 јуни.