Серија нови знаци прилагодени на новите сообраќајни услови во Германија

Повеќето од новите знаци се наменети за велосипедисти и им се суди да се заштитат во сообраќајот

Во Германија се воспоставуваат нови сообраќајни регулативи кои се многу построги од порано (оригинал линк од постот ОВДЕ), а со нив доаѓаат и патокази кои водат сметка за новите сообраќајни трендови.

Повеќето од новите знаци се однесуваат на велосипедисти и тие се обидуваат да се заштитат во сообраќајот

Забрането е престигнување велосипеди и мотоцикли

Автопати за велосипедисти

Право зелено светло на семафорот што се однесува само на велосипедистите

Паркинг зони за „товарни“ велосипеди

Новите знаци ќе им овозможат на возилата со повеќе луѓе да користат сообраќајни ленти за јавен превоз и специјални паркинзи, а во исто време ќе му се даде и посебен белег…

Превземено од ТУКА

Check Also

Дебитантот Simon Andreassen победник на првата трка XCO cross-country World Cup – Nove Mesto , Czech Republic

Во елитната категорија Данецот Simon Andreassen направиголемо изненадување и победи на првата трка која беше организирана …