Schwalbe ADDIX гуми за 2017 година


Од фабриката Schwalbe за 2017  година најавуваат 4 нови видови на гуми – Magic Mary, Hand Dampf, Rock Razor, Nobby Nic i Racing Ralpha.

Нема многу податоци како и со која мешавина се правени гумите, што секако, е нормално за овие производители. На располагање се четирите гореспоменати видови на гуми за различни терени и стилови на возење. Карактеристичен знак на распознавање на гумите ке биде бојата на линијата на средина на гумата. Значи, четири гуми, четири различни бои на линии.

Speed = црвена боја
Speedgrip = плава боја
Soft = портокалова боја
Ultra Soft = лилјакова боја

        

Карактеристика на овие гуми ке биде нивниот век на траење. Од произведувачите е најавен продолжен век на траење, како и намален отпорна триење посебно на гумите наменети за xc натпреварувања.

Најважното- цената на чинење, сепак сеуште се држи во јавност, но со оглед на квалитетот се претпоставува дека нема да бидат пониски од 35 US$.