ПРИПРЕМИ ЗА ВЕЛОСИПЕДСКА ТУРА – ПИТИЈАДА 2016

img_20160918_091144

Во текот на изминатиот викенд членови на Велес Бајкинг, членови од Easyriders – Скопје  и неколку велосипедисти од Велес ја поминаа патеката на велосипедската тура „ПИТИЈАДА 2016“… Констатирано е  дека  патеката е  во одлична состојба, но за жал поголем број на ознаките кои минатата година беа поставени од страна на членовите на Велес Бајкинг, Општина Велес и ЈКП Дервен се уништени. Нема разумно толкување на овој варварски чин, а останува надежта дека сепак во иднина овие  маркации на велосипедски патеки ке бидат поштедени од насилниците и ке бидат во корист на сите  граѓани на Општина Велес и Р.Македонија.

img_20160918_094226   img_20160918_112719   img_20160918_113840   img_20160918_112233

Check Also

велосипедска off road тура ПИТИЈАДА 2016 – по трет пат во ВЕЛЕС

Велосипедисти од цела Македонија и двајца од Србија и Шпанија учествуваа на најголемиот велосипедски настан кој се организира …