Прилепски велосипедисти поминаа 272,2км во еден ден

Три млади момчиња од Прилеп, велосипедисти-аматери, направија несeкојдневен подвиг- за период од 15 часа извозија 272,2км.

Христијан Мојсоски, Филип Илиоски и Дејан Дамески од Прилеп изминатиов викенд направија вистински подвиг на две тркала. Тие извозија еднодневна тура во должина од 272,2км  на релација Прилеп-Велес-Скопје-езеро Козјак-Прилеп.

Големи честитки за оваа ултра тешка тура!!

 

Check Also

Илија и Игор поминаа 700км со точак на релација Македонија-Србија

Илија Димитроски од Прилеп, родум од Крушево и Игор Стојкоски, членови на „Маркови Точакџии“ од …