Подготовки за АЗОТ мтб предизвик 2020- прва обиколка на терен на членовите на Велес Бајкинг

Подготовки за АЗОТ мтб предизвик 2020- прва обиколка на терен на членовите на Велес Бајкинг

Припремите за 6-от по ред outdoor festival „АЗОТ мтб предизвик 2020“ започнаа со испитување за можности за нови делови од големата тура. Трочлена екипа од Велес Бајкинг помина патека во должина од 4км на релација Папрадиште- Ореше. По првичните испитувања на патеката, дојдовме до заклучок дека првиот дел од патеката ќе биде одлично освежување за сите учесници, додека вториот дел е малку повеќе ризичен и наменет за поискусни мтб велосипедисти.

        

Потребно е уште една проверка на овој дел, и доколку ја овозможиме и приспособиме за најголемиот дел на учесниците, во официјалната патека за оваа година ќе имаме можност да вклучиме и посета на с.Ореше кој е дел од АЗОТ..

п.с. покрај активноста за пробивање на нови патеки, извршивме и редовна проверка на таблите и мапите со велсипедски патеки. Дел од мапите беа одлепени и паднати, па извршивме корекција на истите, со цел спремни да ја дочекаме сезоната.