Одржана XC трка во Словенија

Одржана XC трка во Словенија

Минатиот викенд во Словенија се одржа редовна трка за UCI бодови. Трета по ред победник е Италијанецот Nadir Colledani (Bianchi Countervail), додека во женска конкуренција победник е Jana Belomoina (CST Sandd. Bafang Mountainbike Racing Team).

Во категорија U19  победник е Mario Bair (Racing Team Haiming) од Австрија, додека Nicole Pesse (RDR Factory Team) од Италија беше победник во истата категорија за жени.

Во категорија U17 Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) од Хрватска и Katharina Sadnik (Radclub Arbö Griffen) од Австрија беа победници.

Покрај овие категории, се натпреваруваа и млади учесници во категории од 11, 9 и 7 години..

 

Текстот е превземен од  http://bikemagazin.info/