Објавен новиот календар на МТБ настани за 2019 година

Објавен новиот календар на МТБ настани за 2019 година

Повеќе здруженија кои се појавуваат како организатори на МТБ настани во Р.Македонија, со заеднички напори направија „Календар на МТБ настани“ за 2019 година

 

Календарот ќе им овозможи на сите љубители на планински велосипедизам и посетители на вакви слични евенти да ги имаат на увид сите организирани настани за 2019 година и дополнително секој да си планира кој настан ќе сака да го посети.

Редоследно ке ги поставиме и овде:

Мај  2019

11-12 мај. Mariovo Off-Road Experience 2019, организатор ВЕЛОЕВРОПА – Скопје

18-19 мај. ВелоЧе низ ПореЧе. с. Белица, организатор ВЕЛО ЧЕ – Прилеп

18-19 мај. International Outdoor Festival Demir Kapija 2019, организатор СК Клисура – Демир Капија,

19 мај. Прв до Врв Водно 2019, организатор Прв до Врв-СКОПЈЕ.

25-26 мај. АЗОТ 2019 МТБ ПРЕДИЗВИК, организатор ВЕЛЕС БАЈКИНГ – ВЕЛЕС

 

Јуни  2019

01-02 јуни. Osogovo Adventure 2019, организатор МТБ Исток & Прв до Врв.

08-09 јуни. АлШар 2и19, организатор Тиквешки Точакџии – Кавадарци

15-16 јуни. Tour de Galicica 2019, организатор Преспа Бајк – Ресен

22-23 јуни. Outdoor festival When in Krusevo 2019.

29-30 јуни  МИСТЕРИИТЕ НА БЕЛАСИЦА 2019, организатор ВК АКТИВ – Струмица.

30 јуни  Sharra Challenge, организатор Прв до Врв-СКОПЈЕ.

 

Јули 2019

13-14 јули. ДЕРВЕНСКА ТУРА ПРИЛЕП, организатор ЗЉРПАРД – Прилеп

26-27 јули. ВЕЛОСИПЕДСКИ МАРАТОН ПЛАЧКОВИЦА

 

Август 2019

02 август. Tour de Lakes Ohrid, организатор Прв до Врв-СКОПЈЕ.

17-18 август. Крушево низ корија – петта епизода, организатор ФАК – Прилеп

24-25 август. Малешевска корија спорт авантура 2019, организатор ПСК Малешевска Корија, Берово.

31-01 авг/септ. Bistra Adventure 2019, организатор Прв до Врв-СКОПЈЕ.

 

Септември  2019

21-22 септември. VI Тура преку Слива. организатор ЗЉРПАРД-Прилеп.

 

Октомври 2019

20 октомври. 6-та мтб тура „Питијада 2019“, организатор Велес Бајкинг – Велес

 

Ноември  2019

03 ноември. Valandovo MTB Tour 2019, организатор ЗСК Југоисток – Струмица

 

 

#ВелесБајкинг #АЗОТ2019МтбПредизвик  #AZOT2019MtbChallenge #bikingveles #mtbevents2019