Михаил Тасевски (Оксижен) е државен првак на Македонија за 2018 година во планински велосипедизам

Михаил Тасевски (Оксижен) е државен првак на Македонија за 2018 година во планински велосипедизам

Изминатиот викенд во Куманово, на месноста Биљаница се одржа државно првенство во МТБ во неколку категории -кадети,мастерс,жени и сениори.

Во склоп на ова првенство неофицијално се одржа и трка во категоријата хоби во машка и женска конуренција.

Беа постигнати следните резултати:

СЕНИОРИ :

1.Михаил Тасевски (ОКСИЖЕН)  – 1ч. 26мин. 54 сек.

2.Горан Кузмановски (ЕНЕРЏИ) – 1ч. 29 мин. 47 сек.

3.Александар Марковски (ОКСИЖЕН)  –  1ч. 30 мин.13 сек.

4.Лео Кралевски (ОКСИЖЕН)  –  1ч . 30 мин и  50 сек.

5.Емил Цветанов (Кросс Сајклинг Куманово)  –  1ч. 32мин.16 сек.

6.Александар Ѓуровиќ  (ОКСИЖЕН)  – 1ч. 33 мин. 00 сек.

7.Милан Нацевски (ОКСИЖЕН)  – 1ч. 33 мин. 40 сек.

8.Благоја Петровски (ЕНЕРЏИ)  –  1 ч. 35 мин.19 сек

9.Кирил Марковски  (ВЕЛО М)  –  1ч. 38 мин. 35 сек.

10.Никола Левков (ВЕЛО М) – DNF

 

КАДЕТИ

 1. Лазар Петровиќ (ОКСИЖЕН) –  1ч. 04 мин. 36 сек..
 2. Давид Спасов (БЕЛ КАМЕН) –  1ч.  07мин. 32 сек.
 3. Виктор Ванчевски (МВК Велес) – 1ч.11 мин. 38 сек.
 4. Спасе Стојанов (БЕЛ КАМЕН) – 1ч.15 мин. 30 сек.
 5. Предраг Чачаров (БЕЛ КАМЕН) – 1ч.15 мин.38 сек.
 6. Борис Стефановски (Кросс Сајклинг Куманово) –  1ч.25 мин.00 сек.
 7. Ѓорѓи Димитриев ( БЕЛ КАМЕН ) – 1 круг

 

МАСТЕРС :

1.Мартин Анастасовски (ЕНЕРЏИ)  – 1ч.14мин.06сек.

2.Дарко Блажевски (ЕНЕРЏИ)  –  1ч.14 мин.56 сек.

3.Марјан Кузмановски (ЕНЕРЏИ) – 1ч.23 мин,37 сек.

 

ЖЕНИ:

1.Анета Антовска (ОКСИЖЕН)  –  1ч.13 мин.00 сек.

2.Анита Величковска (ОКСИЖЕН)  – 1ч.14 мин,06сек.

3.Катерина Николовска (ОКСИЖЕН) – 1ч.19 мин,28 сек.

4.Андријана Анастасовска (ОКСИЖЕН) – 1ч. 21 мин.50 сек,

 

ХОБИ МАЖИ

 1. Александар Салтировски –  38 мин.21 сек.
 2. Тефик Салахи – 38 мин,22 сек.
 3. Денис Ѓорѓиевски – 39 мин,26 сек.
 4. Мартин Постоловски – 41 мин.09 сек
 5. Даниел Митковски –  46 мин,18 сек.

 

ХОБИ ЖЕНИ

1.Биљана Русевска – 32 мин.02 сек.

2.Сандра  Милошевска – 37 мин,15 сек.

 

Честитки за МТБ шампионот на Р.Македонија за 2018 година – Михаил Тасевски.