Мартина Николовска и Мите Ташев беа Македонскиот тим на „Виа Централа“

Битолчанката Мартина Николовска и Мите Ташев од Кавадарци ја преставуваа Македонската експедиција на овогодинешната велосипедска тура „Виа Централа“ која започна од Белград, Србија а заврши во Хамбург, Германија.

Македонскиот велосипедски пар помина 1924 км во временска дистанца од 11 дена, возејќи просечно по 190км на ден.

Трасата на турата поминува низ Европските градови Сомбор, Будимпешта, Братислава, Виена, Прага, Дрезден, Магдебург и на крај Хамбург.

   

 

Check Also

Илија и Игор поминаа 700км со точак на релација Македонија-Србија

Илија Димитроски од Прилеп, родум од Крушево и Игор Стојкоски, членови на „Маркови Точакџии“ од …