Македонски велосипедисти ја возеа Via Adriatica во должина од 1337km

   

Македонски велосипедисти – рекреативци и авантуристи возеа 11 дена со велосипед по јадранското приморје. Започнувајќи од Љубљана Mar TinaVojislav GusevskiГоран Величковиќ и Blagoja вчера пристигнаа во Охрид со што ја завршија 1337 километарската приморска тура ViaAdriatica . До Дубровник беа придружувани од Гоце Глигуровски кој потоа продолжи кон Босна и Херцеговина, а од Херцег Нови им се придружи Igor Jankovski кој ја возеше турата со нив до крај.

   

Во текот на ова патешествие екипата помина низ Словенија, Хрватска, Црна Гора, а пристигнаа во Македонија преку Албанија.

Големо БРАВО за овие храбри велосипедисти!!!!!!!!

   

 

 

Check Also

Илија и Игор поминаа 700км со точак на релација Македонија-Србија

Илија Димитроски од Прилеп, родум од Крушево и Игор Стојкоски, членови на „Маркови Точакџии“ од …