The Secret of LinkedIn link

How to Upload Your Resume to LinkedIn To create a truly dynamic and professional CV, check out cvonline. The automation tools mentioned above are for such businesses to deliver focus in their efforts but in a non invasive and time and effort saving manner. At VideoForm, we offer a tool that allows you to send

Benefits of VDR Computer software

VDRs are a good way to manage and share sensitive organization information, and they can be used by simply any organization, including banks, legal firms, and companies with significant mental property assets. A couple of vendors give both general-purpose and industry-specific VDRs, with various customization choices. One of the main advantages of VDRs is definitely

Виктор Пауноски од Струга, на точак на Јабланица,Црн Камен (2257мнв)

Бардот на струшкиот планински велосипедизам, Виктор Пауноски, направи подвиг за паметење. Со велосипед од Струга, преку Горна Белица, Вевчанска голина и локва се искачи на највисокиот врв на планината Јабланица, Црн Камен (2257мнв). На врвот Виктор беше пречекан со громогласен аплауз и неверување од страна на 30-тина планинари од Црна Гора и Македонија. Честитки бате

3-ти Јуни, светски ден за промоција на употребата на велосипедот

Препознавајќи ја уникатноста, долгата традиција (над 200 години) и практичноста на велосипедот, на 17-ти април годинава, генералното собрание на Организацијата на обединетите нации прогласи ден за промоција на употребата на велосипедот – 3-ти Јуни. Покрај низата здравствени бенефити, редовното користење на велосипедот како транспортно средство има и силни позитивни импликации на животната средина, но и позитивна

Прилепски велосипедисти на вело турнеја низ Грција

4-член тим од велосипедското здружение „Маркови точакџии“ изминативе пет дена поминаа етапа долга 701,8 км на релација Прилеп- Егина Илија Димитриоски, Влатко Крстески, Игор Стојкоски и Влатко Топчиски, сите од Прилеп, членови на вело здружение „Маркови точакџии“ изминаа преку 700 км за да ја реализираат својата идеја – со точак да ја посетат Егина, Р.Грција.

150 учесници на IV-та рекреативна велосипедска тура „ со велосипед по Македонските Степи“

Центарот на велосипедските збиднувања во Македонија изминатиов викенд беа во Велес. Во организација на „Велес Бајкинг“ од Велес, се одржа 4-тата по ред рекреативна тура со велосипед по Македонските Степи“ која кај велосипедистите е позната како „Турата кај Атиџе“. Преку 150 велосипедисти беа учесници на овогодинешната тура. Прекрасното време беше дополнителен декор на целиот настан.

18-то издание на Најатрактивната mountain bike трка „Absa Cape Epic“

Оваа година, трката започнува во Lourensford Wine Estate – пролог и првите две етапи, а крајот ке биде во Val de Vie Estate. Целокупниот mountain bike циркуз се одвива во Western Cape, South Africa, почнувајќи од 2004 па наваму, со исклучок на 2021 кога поради пандемијата на КОВИД-19 трката беше откажана. Трката обично покрива повеќе од

Е.М.Т. прослави 10 години од своето постоење

Една од најстарите Македонски велосипедски здруженија, неформалната велосипедска група Е.М.Т (EXPLORE MACEDONIA TOUR) на 17-ти март прослави 10 години од своето постоење. Во нивната Facebook група стои дека групата ја имала првата организирана тура на 17-ти март 2012 година и во изминатите 10 години низ групата поминале преку 3.000 членови, организирани се преку 350 тури

IV-то издание на велосипедската тура „Со велосипед по Македонските Степи“ на 27 ми март

Овој викенд се одржува рекреативната велосипедска тура „ со велосипед по Македонските Степи“ во организација на Велес Бајкинг од Велес Турата е во должина од 56,5км со елевација од некаде 850-900м. Старт на турата е во центарот на Велес, со почеток во 09:00 часот. Сите учесници ќе имаат несекојдневна можност за возење на велосипед низ

Член на Велес Бајкинг учесник на Сплитскиот маратон 2022

Изминатиот викенд во Сплит, Р.Хрватска се одржа „Сплитскиот маратон 2022“ каде учество земаа 20-на Македонски атлетичари. Единствен Велешанец во овој маратон беше нашиот член Лазе Петрушевски кој учествуваше на трката на 5км. Му посакуваме на Лазе да си ги оствари своите планови во иднина и секако успешен настап во овие маратони.

1 2 3 24