Велосипедисти од Скопје во организација на „Пробајк“ во посета на Велешко езеро

Над  100-на  велосипедисти аматери и ентузијасти од Скопје го посетија изминатиов викенд Велешко езеро и беа гости во хотел брод „Панини“. Убавото време го искористија и неколку велосипедисти од Велес каде возеа до Катланово, а потоа заедно со Скопските  велосипеисти се вратија до Велес.Топлото време викендов ги натера велосипедистите да се организираат на ваков начин и преку возење низ убавините на Македонија и заедничкото дружење да избегаат од нивното секојдневие. Оваа година има најавено голем број на организирани велосипедски настани,а во исто време поголеми и помали групи на велосипедисти секојдневно се организираат на тури со различна  километража

.  11235327_1319779591382542_8560746387856650920_n  10600612_1319782321382269_854673734485090315_n 942878_1319778851382616_3930318580124831207_n  942534_1319781524715682_6623070896638524826_n 1656181_1319783018048866_597055059919341018_n  10403712_1319779851382516_4737309231691029359_n

Check Also

Швајцарски експерти за планински велосипедизам предводени од светскиот шампион Ралф Неф, во посета на Крушево

Тим од Швајцарски експерти на компанијата GFC Sports Management AG предводени од светскиот шампион во …