Оштетен висечкиот мост кај св. Петка на реката Вардар

Оштетен висечкиот  мост кај св. Петка на реката Вардар

Деновиве бевме  извесстени од наши пријатели за нечовечкото „вандалско“ дивеење врз висечкиот мост на реката Вардар, мост кој ги спојува селото Сопо со селата Слп, Белештевица, Карабуниште и др. и со манастирот св. Петка.

Овој мост ЗГ „Велес Бајкинг-Велес“ веќе две  години го промовира како една од најатрактивните точки на  велосипедската тура “ПИТИЈАДА“. на Овој мост  има поминато преку 400 велосипедисти од цела Македонија, и пошироко, во Балканот и нема велосипедист или случаен минувач кој не е воодушевен.За жал несовесните граѓани на оваа наша Македонија како и на многу наши локалитети не само пто не ги чуваат туку на оваков грозен начин ги уништуваат.Со ова нанесуваат голема штета не само на мостот, туку и на сите кои го користат, и непомислуваат дека еден ден и тие  ке треба да  поминат од истиот мост

Повикуваме на АПЕЛ кон сите кои можад да ги санираат овие штети.Да се  активираме и повторно мостот  да  го направим безбеден заминување.Се надеваме  дека  за кратко време мостот ке го добие  својот нормален изглед..

most 2   most 5  most 4most 3most 2most 1most 2