АЗОТ 2016 МТБ предизвик – второ издание на 14-15 мај

АЗОТ 2016 МТБ предизвик – второ издание на 14-15 мај

 

Ве покануваме на вториот голем велосипедски настан во еден од најубавите региони во Македонија… АЗОТ 2016 МТБ предизвик по втор пат организира велосипедски off road низ селата на Азотот, со старт и цел во Село Богомила.

Овогодинешниот велосипедски настан под падините на Солунска Глава ке  се  организира во два дена и тоа  14-15 мај (сабота и недела).Првиот ден е планиран запристигнување на велосипедистите,сместување во кампинг зоната, прошетка низ Богомила,посета на знаменитостите во селото како спомен куќата на Петар Поп Арсов, црквата св. Спас, римскиот мост, реката Бабуна и сите останати природни убавини.Во вечерните  часеви е  планирано да има настап на реномиран рок бенд со дополнителни изненадувања.Вториот ден-недела е  планиран за  главните активности – возење на малиот  и големиот  маратон,како и планинското трчање.За патеките за овие  три настани дополнително ке биде  објавено.
Оние кои беа минатата година сигурно се сеќаваат на пребавиот шумски предел од рибникот Нежилово до пл.дом Чеплес, на спустот до село Папрадиште…И оваа година со многу повеќе изненадувања , ве очекуваме во Богомила, заедно да ги извозиме прекрасните off road патеки под падините на Солунска глава….
Следете не за секои подетални информации околу самиот настан….

1597116_10204557424755395_480397789648863708_o     11070280_1019584438059482_2561265433420605593_o  20150418-DSCN0131

ПОДЕТАЛНО НАСЛЕДНИОВ ЛИНК

https://www.facebook.com/events/513375992169651/ 

РЕГИСТРАЦИЈА И ПРИЈАВУВАЊЕ, ПРЕГЛЕД НА СМЕСУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ, ВОЗЕН РЕД И СЕ ОСТАНАТО ШТО ВЕ ИНТЕРЕСИРА  НА СЛЕДНИОВ ЛИНК:

http://azot.velesbiking.mk/