ПИТИЈАДА 2015 – повторена


1939809_367411413417136_8811559690436853652_n

Во организација на ЗГ Велес Бајкинг – ВЕЛЕС, на ден 01.11.2015 недела ќе се организира повторен собир  за возење на off road патеката ПИТИЈАДА 2015.

Поради лошите временски неприлики, на денот на организацијата не беше возможно да се  извози оваа патека ,па со претходна најава од страна на организаторот ЗГ Велес Бајкинг – ВЕЛЕС, овој викенд че имаме можност да  ја извозиме една од најувавите  „урбани off road тури“ во Македонија.

Сите заинтересирани велосипедисти кои сакат да бидат дел од овој евент,може да дојда  во недела, на  01.11.2015 во 10:00 часот пред  влезот на Велешката гимназија.никакви претходни најави не се потребни,доволно е желбата за возење на ова патека и дополнително желбата за повторно дружење.

Предвидено е  турата да заврши во 14:00 часот, на местото на стартот, а потоа заеднички да  организаираме (секој на свој трошок) еден заеднички ручек во една од Велешките кафеани.Секој кој е заинтересиран за овааидеја потребно е да се пријави,односно да регистрира присуство.