TimeLine Layout

July, 2021

June, 2021

 • 8 June

  АЗОТ 2021 МТБ ПРЕДИЗВИК , 7-ма сезона

  Седмо издание на најголемиот outdoor настан во регионот на АЗОТ и пошироко на територија на Македонија, 7-та година во организација здружението за планински велосипедизам ВЕЛЕС БАЈКИНГ и нивните пријатели и поддржувачи. Богомила и регионот АЗОТ ве очекува со сета своја природна убавина. Единствена прилика да го вдишете духот на Богомилите, …

  Read More »
 • 8 June

  ВелоЧЕ низ ПореЧЕ 2021

  Да уживаме во сликите од третиот по ред велосипедски настан кој се одржува во преубавото Поречие.

  Read More »
 • 8 June

  Во Турција се отвори најдолгата непрекината велосипедска патека на светот

  Турција изгради нова велосипедска патека во јужна Турција која битно ќе влијае во туризмот во тој регион. Новата велосипедска патека од 26 километри ќе привлече национални и меѓународни настани и ќе го зголеми интересот за туризмот во тој регион. Велосипедската патека, кој ги поврзува Самандаг и Арсуз, два регионо во …

  Read More »
 • 4 June

  Со ноќна тура Велес Бајкинг го обележа Светскиот ден на велосипедот

  Во знак на обележување на Светскиот ден на велосипедизмот #03JuneWorldBicycleDay тимот на @Велес Бајкинг го обележа со заедничко клубско искалување на еден од Велешките ридови. Овој пат со велосипед беше искачен #РидСвИлија566мнв Честит ден на велосипедот на сите искрени пријатели и љубители на велосипедизмот и велосипедот како единстено еколошко превозно …

  Read More »
 • 3 June

  3-јуни, Светски ден на велосипедот

  Светскиот денна велосипедизмот (World Bicycle Day) е прогласен во април 2018 година. Генералното собрание на Обединетите нации го прогласи 3 јуни за Меѓународен светски ден на велосипедот. Со Резолуцијата за Светскиот ден на велосипедотсе препознава „уникатноста, долговечноста и разноврсноста на велосипедот, кој се користи веќе два века. Велосипедот преставува едноставно, …

  Read More »
 • 3 June

  Швајцарски експерти за планински велосипедизам предводени од светскиот шампион Ралф Неф, во посета на Крушево

  Тим од Швајцарски експерти на компанијата GFC Sports Management AG предводени од светскиот шампион во планински велосипедизам Ралф Неф (Ralph Näef), неделава во Крушево започнаа анализа на потенцијалот и план за градење на велосипедски патеки. Иницијативата за изготвување на  велосипедски патеки по меѓународни стандарди за планински велосипедизам е на Ски …

  Read More »
 • 2 June

  Ways to place a keep on for nothing

  The Goldfish Bowl resume template is suitable for pretty much every placement and each type of staff. Infographic. To give opportunity recruiters and companies a quick snapshot of your techniques, working experience, awards and schooling, an infographic resume is the way to go. Our most well-known resume template in this …

  Read More »