Едукативна интерактивна работилница во детските градинки во Велес

Во рамките на „Европската недела на мобилност“ #ВелесБајкинг на покана на Општина Велес зема активно учество во Едукативно-интерактивна работилница ,,Учиме да возиме велосипед” каде на дечињата им беa презентирани предностите и поволностите за возење велосипед и планинарење како начин за промена на еколошката свест за зачувување на нашата планета.

    

Презентери на овие активности за велосипедизмот беа Претседателот на ЗГ Велес Бајкинг, Зоран Јаневски додека тајните на планинарењето им ги пренесе Daniela Jovanovik од еколошкото здружение Green Power

   

Check Also

Зошто велосипедот е добро превозно средство за пристојно растојание?

Возењето велосипед во близина помала од 2 метри од друг велосипедист отсекогаш претставувало опасност. Сега, …