Category: Велес Бајкинг вести

Tour D’ Владиловци 2016

Интересна тура, малку авантура,малку нервоза поради изгубениот пат Владиловци е село кое моментално брои некаде 10-12 семејства кои постојано живеат таму.Има неколку нови градби, во главно жители кои за викенд си го посетуваат своето родно место.Немаат продавница,за нивните потреби одат до с. Извор, а и како кажуваат мештание не им треба, сите животни потреби и намирници

Оштетен висечкиот мост кај св. Петка на реката Вардар

Деновиве бевме  извесстени од наши пријатели за нечовечкото „вандалско“ дивеење врз висечкиот мост на реката Вардар, мост кој ги спојува селото Сопо со селата Слп, Белештевица, Карабуниште и др. и со манастирот св. Петка. Овој мост ЗГ „Велес Бајкинг-Велес“ веќе две  години го промовира како една од најатрактивните точки на  велосипедската тура “ПИТИЈАДА“. на Овој

Off road прошетка по Македонските Степи

Последен сончев викенд за оваа 2015 година.По идеја на Боби Касандар од ВЕЛОЕВРОПА заедно со Тео, ја направивме  турата  по централно источна Македонија во регионот на Градско-Неготино, на релација Велес-Градско-Уланци-Убого-Ногаевци-Кочилари-Долно Караслари-Велес во должина од 65,4 км.Овој предел е речиси без шума, па така ние  си ја нарековме „Македонската Степа“.Како наш добар пријател  не придружуваше и

Рудник

Отвoрање на сезоната. Mалку потешко од очекувањата за патеката, но добро поминавме без никакви оштетувања и дупнати гуми. Trеk-от на Зоки имаше убаво крштевање! 🙂

Срекна Нова Година 2015

Срекна Нова Година 2015 на сите велосипедисти, да испраќаме многу вакви години, здрави, живи и весели. Да се дружиме повеќе со точакот отколку со троседот во дневна и да вртиме повеќе кругови со педалите, а живците да си ги чуваме за стари години. П.С. Среќна, море најсреќна Нова 2015 на членовите на нашите и вашите

Предновогодишна дружба

На дружбата присуствуваа 30-ина бајкери. Најмладиот 20, најстариот 74. Нај-бајкери за 2014 беа прогласени Коста Тахов и Виктор Митевски за нивната тура од преку 1200км . Нај-road-бајкер беше прогласен Емил Смилев, а најненормални бајкери беа Зоран Јаневски и Илија Цецев. За многу години да е дружбата и уште многу тури следната година! 🙂

Мокрени

Еден од последните сончеви денови за 2014 година, ЗГ „ВЕЛЕС БАЈКИНГ“-ВЕЛЕС организираше велосипедски настан Велес-Мокрени во должина од 90 км. Впечатоците на крај од денот беа огромни, како од прекрасниот сончев ден, така и од огромната позитивна енергија споделена меѓу учесниците и природата. Уште еднаш Азотот ни покажа дека е едно од најубавите места во

Прво „9-то ноемвриско“ искачување на „Солунска глава“

Шест членови од „Велес Бајкинг“ земаа учество во Првото „9то Ноемвриско“ искачување на „Солунска Глава“ По повод 1 година од постоењето на Планинарското Друштво Чеплес и 70 год од ослободувањето на Велес , на 09.11.2014 год се оддржа планинарски марш Чеплес – Солунска Глава. На маршот имаше пријавено преку 150 учесници од кој во Планинарскиот

Берово off-road 2014

Тројца наши членови возеа во Берово. Прекрасна есенска off-road тура со посета на бачило. [huge_it_gallery id=”5″]

1 4 5 6