Category: Велес Бајкинг вести

VI-та снежна Новогодишна тура до Рудник

VI-ти пат традиционално, возевме точак до с.Рудник. Дополнително, снегот оваа година ни направи дополнително уживање.         Интересни податоци за село Рудник На просторот наречен „Ќучук кол“, што во превод од турски на македонски јазик значи, црница или црна земја, се наоѓаат селата на север и североисток од Велес. Најсеверни села на „Ќучук кол“ се Рудник и

Повик за регистрирање на членови на Велес Бајкинг за 2019 година

Здружението на граѓани „ВЕЛЕС БАЈКИНГ“ – Велес започнува пријавувањеза членови за 2019 година.   Согласно Статутот на нашето здружение, членството е на доброволна основа и е на две категории: – Редовни членови кои имаат обврска за плаќање годишна членарина во износ од 600 денари годишно; – Пасивни членови кои немаат никаква обврска кон здружението, немаат

Завршна манифестација за успешно спроведен проект

Проектниот тим на Велес Бајкинг ги заврши активностите за спроведување на проектот „ Кампања за создавање на позитивни животни практики,здрави навики и вредности!“ .         Како и секоја активност, така и оваа, главни актери на манифестацијата беа децата вклучени во овој проект. 30-на деца од ООУ „Даме Груев“ – Градско, ООУ „Васил Главинов“ – Велес

Кампања за стари, традиционални игри во Општина Градско

   Во рамките на проектот „ Кампања за создавање на позитивни животни практики,здрави навики и вредности!“  во Општина Градско се одржа последната активност наменета за децата под наслов „Активности на стари, традиционални детски игри “              Децата од ООУ Даме Груев – Општина Градско под водство на менторите на овој проект Наташа Коцева и

Планинарење на Љуботен

По повод денот на ослободување на град Скопје, традиционално секоја година се организира искачување на врвот Љуботен 2499мнв на Македонско-Косовската граница каде всушност започнува планинскиот масив на Шар Планина.         Оваа 2018 времето комплетно беше на страна на нас кои бевме таму и имавме едно вистинско пролетно уживање во доцна есен… Инаку, поради своите

Презентација на иновациски игри и детски маалски игри во две училишта во Велес

    Во двете основни училишта во Општина Велес беа спродевени две проектни активности наречени „Активности за иновациски игри “ и „Спортување на улица, на маало “       На двата настани беа поканети и учествуваа по 30-на деца од 5-то и 6-то одд (11-12 години). Предводени од Менторите на овие активности, професорите по физичко воспитување Весна

Едукација на деца од Градско за возење велосипед во урбани средини

  Во рамките на проектот „ Кампања за создавање на позитивни животни практики,здрави навики и вредности!“ во Општина Градско децата од ООУ Даме Груев имаа можност да присуствуваат на едукативна обука за правилно возење велосипед во урбани средини.       30-на деца од 5-то и 6-то одд (11-12 години) беа поканети да присуствуваат на овој настан

Експерти за велосипедски патеки од Словачка во посета на Македонија

  Изминатиов викенд во посета на Македонија, на покана на здружението на граѓани ВЕЛЕС БАЈКИНГ од Велес беа Roman Kalocay и Martin Siska, врвни експерти од Словачка чија професија е креирање на велосипедски патеки, Downhill велосипедски патеки за аматери и професионалци.           Изминатиот викенд домаќините на оваа средба ВЕЛЕС БАЈКИНГ од Велес и Амбасадорот

Едукативни работилници за децата од Велес и Градско

   Во рамките на проектните активности на ЗГ Велес Бајкинг-Велес на проект „Кампања за создавање на позитивни животни практики,здрави навики и вредности!“ на ден 02.10 и 04.10.2018 година во просториите на ООУ „Кирил и Методиј“-Велес и ООУ „Даме Груев“ од Градско беа спроведени две работилници на тема : „Влијанието на детските игри врз психо-физичкиот развој

Велес Бајкинг на промоција во Рим

Нашиот голем пријател Мики Димитриевски кој е на привремено професионална обука во Италија во своето слободно време ужива со велосипед низ улиците на Рим… Возејќи со маичките од нашите настани, конкретно со маичката од „Питијада 2016“ Мики предизвикува големо внимание од страна на сите учесници. Тој ни испрати неколку слики на кои јасно се гледа

1 2 3 4 5 6