Bianchi со нов лимитиран дизајн “Bianchi Specialissima 2018 – Marco Pantani frame kit (Limited Edition)”

Bianchi со нов лимитиран дизајн “Bianchi Specialissima 2018 – Marco Pantani frame kit (Limited Edition)”

   По повод 20 години од победата на Marco Pantani на Giro D’ Italia 1988 година, Италијанскиот производител на велосипеди го издаде лимитираната серија на карбонскиот велосипед наречен Specialissima кој е  во боите на екипата  Mercatone Uno.

“Bianchi Specialissima 2018 – Marco Pantani frame kit (Limited Edition)” е ремек дело со ултра лесна рамка од 780gr благодарение на употребата на патернтиран систем за поништување на вибрациите кој е развиен од NASA од страна на екипа на Material Sciences Corporationи.

   Дополнително,  вилушката има тежина од 340gr.

 

Според некои информации, првичната цена за оваа лимитирана серија е US $7,999.