АЗОТ МТБ предизвик 2015

АЗОТ МТБ предизвик 2015

Изминатиов викенд (06-07 јуни 2015 год.) се одржа првиот off road настан во овој регион под името .Настанот беше организиран од ЗГ Велес Бајкинг.Иако за прв пат,масовното учество покажа дека организацијата на оваков настан е полн погодок за овој регион.Околу 200 учесници беа уредно пријавени и регистрирани,иако неофицијално бројката беше далеку поголема-негде околу 300.Најголем број на учесници беа од скоро сите градови на Македонија,но за наша среќа имаше учесници и од Украина, Израел и Латвија
Првиот ден имаше забава во школскиот двор на ОУ Петар Поп Арсов со настап на ЖКУД Владо Тасевски –Скопје (пионери), настап на два рок бенда SAIGON-Скопје и EPIDEMY-Неготино, OLD SCHOOL DJ-Прилеп и заедничко следење на финалето на лигата на шампиони на голем видео бим.
Вториот ден беше предвиден за возење на патеките.Тргнувањето беше закажано пред Римскиот мост во селото во 09:30 за големиот маратон (52 км), а средниот маратон (33км) и лежерната патека започнаа во 10:00.Учесниците покрај возењето ги посетија селата Црешнево,Капиново,Нежилово, паузираа на пл.дом Чеплес со чај,во с.Папрадиште, за да преку “Прилепсиот пат“ прстигнат во кампот во Богомила.Настанот заврши со заеднички ручек-вкусно гравче.. Учесниците си отидоа преполни со позитивни критики и импресии за убавата природа која ни ја нуди овој регион ,но и пофалници за перфектно маркираната патека од страна на ЗГ ВЕЛЕС БАЈКИНГ и големиот броја на луѓе ангажирани за безбедноста на велосипедистите
Со ова се надеваме дека го прикажавме регионот во вистинско светло и дека наскоро ќе очекуваме се повеќе и повеќе велосипедисти ,планинари кои ке го промовираат регионот..Догодина помасовно и побројни…се гледаме на АЗОТ 2016!!!