40 години од планинскиот велосипедизам

На 21 октомври 1976 година се  одржала првата Repack Race трка која подоцна е  земена како  датум за настанување на планинскиот велосипедизам – според Marin Museum of Bicycling (MMB).

 

Прочитајте повеќе на

Mountain biking was born 40 years ago today

 

Check Also

ЗА ВЕЛЕС БАЈКИНГ

ИСТОРИЈА Здружение на граѓани, љубители на планинскиот велосипедизам “Велес Бајкинг“- Велес е формирано како правен …