2018 Absa Cape Epic Stage 2

2018 Absa Cape Epic Stage 2

На втората етапа, како и на првата најбрзи беа Manuel Fumic & Henrique Avancini (Cannondale Facotry Racing). Второ место беа  Nicola Rohrbach & Daniel Geismayr(Centurion Vaude), додека трето пласирани беа  Alban Lakata & Kristian Hynek (Canyon Topeak).

Исто како и во машка конкуренција, и во женската трка, во двете етапи победија Annika Langvad & Kate Courtney (Investec Songo Specialized).

Втората етапа ( Robertson) се возеше во должина од 106км со 2000м елевација.