Оваа недела е 10-тото јубилејно издание на ЕХО – Фестивал на планински филм

Оваа недела е 10-тото јубилејно издание на ЕХО – Фестивал на планински филм

Јубилејното издание започна вчера, на 28.10.2019 со мега проекцијата на „Виа Динарика – Македонската авантура“ во кино Милениум.

На програмата за оваа година предвидено е да се прикажат околу 45 филмови, 3 презентации, промоција на книгата „Слободата како уметност“, како и прогласување на победниците од конкурсот за најдобро кратко видео и најдобра планинска фотографија.

Во изминативе 10 години беа прикажани повеќе од 350 филмови од автори од повеќе од 40 земји, 50 презентации и меѓународни гостувања, промоција на книги, изложби…

Комплетната неделна програма на овој реномиран фестивал можете да ја погледнете на следниот линк