Член на Велес Бајкинг учесник на Сплитскиот маратон 2022

Член на Велес Бајкинг учесник на Сплитскиот маратон 2022

Изминатиот викенд во Сплит, Р.Хрватска се одржа „Сплитскиот маратон 2022“ каде учество земаа 20-на Македонски атлетичари.

Единствен Велешанец во овој маратон беше нашиот член Лазе Петрушевски кој учествуваше на трката на 5км.

Му посакуваме на Лазе да си ги оствари своите планови во иднина и секако успешен настап во овие маратони.