Заедничка хуманитарна крводарителска акција на Велес Бајкинг и Црвен Крст ОО Велес

Заедничка хуманитарна крводарителска акција на Велес Бајкинг и Црвен Крст ОО Велес

За релативно кратко време беа собрани 80 крвни единици, со што се покажа големата хуманост каја Велешани.

Хуманитарната крводарителска акција која се одржа во саботата на ден 04.12.2021 година, во просториите на ликовниот салон во Велес уште еднаш ја покажа хуманоста кај Велешките велосипедисти. За релативно кратко време ( помалку од 5 часа) беа собрани 80 крвни единици од кој 65 крводарители беа мажи,15 жени и дури 8 лица за прв пат даруваа крв.

Ова е втора заедничка крводарителска акција на велосипедското здружение Велес Бајкинг и Црвен Крст ОО Велес, која со оглед на одличната меѓусебна соработка сигурно нема да биде и последна.

,