Во Турција се отвори најдолгата непрекината велосипедска патека на светот

Турција изгради нова велосипедска патека во јужна Турција која битно ќе влијае во туризмот во тој регион. Новата велосипедска патека од 26 километри ќе привлече национални и меѓународни настани и ќе го зголеми интересот за туризмот во тој регион.


Велосипедската патека, кој ги поврзува Самандаг и Арсуз, два регионо во најјужната турска провинција Хатај, се отвори минатиот месец и привлекува интерес заради својата природна поставка бидејќи се наоѓа по должината на медитеранскиот брег. Покрај привлекувањето туристи во регионот, велосипедската патека се очекува да биде домаќин на национални и меѓународни велосипедски настани.

Check Also

Започна Светскиот куп во XCO cross-country World Cup – Nove Mesto , Czech Republic

По неколкумесечно чекање, Светскиот куп за мажи 2020 година започна со првиот краток курс во …