Велосипедска off road тура „ПИТИЈАДА 2015“ – повторена

Велосипедска off road тура „ПИТИЈАДА 2015“ – повторена

12190084_1515864722068166_4809552452424535010_n 12189534_1515865422068096_6710194659299467041_n 11039054_1515862045401767_4742130744884320389_n 10408608_1515864968734808_2132949444500762295_n

Во организација на ЗГ Велес Бајкин – Велес на 01.11.2015 год се возеше off road тура „ПИТИЈАДА 2015“ – повторена.За разлика од пред еден месец,овој пат времето беше на наша страна.

Стартот на турата беше во дворот на гимназијата „Кочо Рацин“ во 10:45 часот.Патеката ја возевме во скратена верзија ( не се возеше делот околу езерото Младост) во период од 3-3,5 часа.Го посетивме манастирот Св.Петка крај селото Сопот, го посетивме исто така и селото Сопот, поминавме на атрактивниот „висечки мост“ на реката Вардар, и покрај гроздовите плантажи на винаријата „Шато Сопот“ се спуштивме по извонредната downhill патека покрај реката Вардар, се  до с. Башино.

Одличното време беше причина на овој настан да  ни дојдат неколку групи на велосипедисти од Скопје, со што вкуп ниот број на учесници беше преку 40.Некои од нив за прв пат ја возеа оваа патека и со себе носат  позитивни мислења.Овој предел на Велешката околија е неоткриен и за најголемиот дел на жителите на Велес.

Со ова ЗГ Велес Бајкинг ја затвора оваа, за нас и повеќе од  успешна 2015 година како организатори на велосипедски настан.Следната 2016 год се надеваме на уште  поголема масовност и поголема успешност на двете вело тури „АЗОТ 2016 МТБ предизвик“ и „Питијада 2016“.

PB017014 PB016937 IMG_20151101_123439IMG_20151101_122752IMG_20151101_115906