Велес Бајкинг активно учествуваше во обележувањето на „Европската недела на мобилност“ во Велес

Велес Бајкинг активно учествуваше во обележувањето на „Европската недела на мобилност“ во Велес

Изминатите 7 дена во Македонија и во цела Европа се обележуваше Европската недела на мобилност, кампања за поголема употреба на велосипедот како основно превозно средство

здружението на љубители на велосипедизмот „Велес Бајкинг“ како активен партнер на Општина Велес учествуваше на сите настани кои се организирааво текот на изминатите 7 дена. Еден од настаните беше и рекреативната тура до езеро Младост на ден 18.09. (сабота), учество на едукативна работилница со претставници на МВР – СВР Велес, на тема „Безбедноста на младите во сообраќајот”.

Последниот ден беше обележан со активно учество на најмладите членови на „Велес Бајкинг“ , Виктор Пешов и Биктор Арсовскикои беа обучувачи на деца од ООУ „Васил Главинов“ каде им помагаа да ги совладаат првите метри на две тркала.

,