Category: Тури

Крушево низ корија – сезона III

Изминатиот викенд низ Крушевските шуми се одржа еден од најинтересните ooutdoor фестивали во Македонија- „Крушево низ корија“ ,по трет пат.     Преку 250 вљубеници на убавото Крушево, на планинскиот велосипедизам и на планинарењето го...

Мистичната Беласица и нејзините убавини

Ја шетавме Беласица викендов. Онака ќеифски, два дена. Толку колку што екипата на „ВК Актив“ од Струмица  (домаќините) ни организираа една убава МТБ и планинарска авантура.    Стартот од Смоларските водопади, сабота пладне. Полека...

Tour D’ Галичица 2017- со наши зборови

Најавите на лошата временска прогноза не не спречија да ја извозиме една од нај колоритните, најживописни тури во Македонија…Tour De Galicica 2017, туку напротив, не мотивираше и со нетрпение чекавме да се означи стартот...

Го допревме и Сонцето ,а сигурно ги допревме и Срцата на сите кои беа на #АлШар2017

„Можеби не го допревме Сонцето ,но сигурно го допревме Срцето #АлШар2017 “  Беше една од најспоменуваните реченици овие три дена на најдобриот outdoor настан во Македонија. Ние ке кажеме..  „Другари од организацијата на АлШАр…...

Демир Капија outdoor festival

Второ издание на овој outdoor фестивал, за прв пат екипата на Велес Бајкинг  возеше по преубавите предели од овој дел на Македонија. Три дена програма, почнувајќи од изложби, планинарски тури, Алпинизам и спортско качување, Јога активности,Цртање...

Уживавме во Мариово по 6-ти пат

По 6-ти пат Мариово off road expirience, возење по Мариовските села, по дивината, и по пеколното сонце.     Одлично отварање на outdor настаните во Македонија. Настанот  започна од петокот, со однапред предвидени активности од...

Дервенска тура – второ издание

Изминатиот викенд по втор пат се возеше Дервенската тура по падините на планината Бабуна со посета на некогашниот планинарски дом Дервен.          Околу 100-на учесници, меѓу кои и екипата на Велес...

Крива Круша tour – географскиот центар на Македонија

Овој викенд ЗГ Велес Бајкинг возеше кон добро познатата релација-кон селото Крива Круша која до пред извесен период важеше за географски центар на Р.Македонија. Трета година по ред, ЗГ Велес Бајкинг ја вози оваа...