Category: Превземени Статии

ЗИМСКА ТРЕНИНГ ЗАМЕНА ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ (А НЕ Е ТРЕНАЖЕР)

Да бидеш велосипедист во идеални временски услови е лесно, арно ама, да бидеш велосипедист на температури под нулата треба да си многу мотивиран и екстремно посветен на спортот. На сите оние кои не се...

Schwalbe ADDIX  гуми за 2017 година

Schwalbe ADDIX гуми за 2017 година

Од фабриката Schwalbe за 2017  година најавуваат 4 нови видови на гуми – Magic Mary, Hand Dampf, Rock Razor, Nobby Nic i Racing Ralpha. Нема многу податоци како и со која мешавина се правени гумите, што...

Креативно видео за убавините на планинскиот велосипедизам

Креативно видео за убавините на планинскиот велосипедизам

Уште едно супер добро видео од Mike Hopkins за планинскиот велосипедизам. Иако пределите несоодветствуваат на нашите планини, сепак гледање то на ова видео не поттикнува да се качиме на велосипедот и – правец во планина!!!

Големина на рам на велосипед

Големината на рамот на велосипедот се мери според следниов начин: Од центар на средната главина до влезот на цевката во седиштето   При купување на велосипед треба да се внимава на големината на рамот,...

Што да се конзумира при активно возење велосипед?

 Што да се конзумира при активно возење велосипед? Сите велосипедисти кои активно го користат велосипедот, знаат дека правилната исхрана е многу важна, бидејќи таа овозможува оптимален внес на енергија потребна на вашето тело за...