Category: Азот МТБ Предизвик

контролна тура АЗОТ2017 мтб предизвик – прво отварање

Изминатиов викенд бевме на местото каде за неполни 60 дена ке  се одржи еден од најголемите  off road рекреативни тури во Македонија.       Поминавме 2/3 од големиот маратон, или скоро 90% од...

Припремите за АЗОТ 2017 мтб предизвик се веќе во тек

на 60-на дена пред третиот по ред АЗОТ мтб предизвик, припремите се  во тек. Разговорите и договорите за фирмите кои се заинтересирани за помош на овој велосипедски настан од рекреативен карактер се во завршна...

ЗАВРШИ АЗОТ 2016 мтб предизвик

Заврши вториот по ред велосипедски настан АЗОТ 2016 мтб предизвик…Заврши и според оценките на сите учесници заврши и тоа како добро.. предобро, ОДЛИЧНО, ЕКСТРА!!!…  Ги надмина сите наши очекувања, предвидувања, пресметки,планови… едноставно не оставивте...

АЗОТ 2016 МТБ предизвик – второ издание на 14-15 мај

  Ве покануваме на вториот голем велосипедски настан во еден од најубавите региони во Македонија… АЗОТ 2016 МТБ предизвик по втор пат организира велосипедски off road низ селата на Азотот, со старт и цел...

АЗОТ МТБ предизвик 2015

Изминатиов викенд (06-07 јуни 2015 год.) се одржа првиот off road настан во овој регион под името .Настанот беше организиран од ЗГ Велес Бајкинг.Иако за прв пат,масовното учество покажа дека организацијата на оваков настан...

Поставување на табли и маркација за „Азот МТБ Предизвик“

Изминатиов викенд поставивме 4 големи табли со мапи, како и најголемиот дел од столбовите на кои ќе бидат поставени соодветни ознаки за маркацијата на патеките за „АЗОТ 2015 МТБ предизвик“. Посебно ги издвојуваме големите...

Проверка на „Големиот маратон“ од „Азот МТБ предизвик“

Тим од 7 вљубеници на прекрасна природа со велосипед беше во проверка на „Големиот маратон“ од „Азот МТБ предизвик“-от. И покрај повеќето дефекти што се случија, успеавме да поминеме голем дел од маратонот. Остана делот од...

Втора извидница по голем маратон

Се склопуваат коцките полека, полека за рутата на „Големиот маратон“ за „Азот 2015 МТБ предизвик“. Тим од „Велес Бајкинг“ во потрага по возбудлив „Голем маратон“. Го поминавме делот од Богомила кон стариот пат за...