Category: Азот МТБ Предизвик

Експерти за велосипедски патеки од Словачка во посета на Македонија

  Изминатиов викенд во посета на Македонија, на покана на здружението на граѓани ВЕЛЕС БАЈКИНГ од Велес беа Roman Kalocay и Martin Siska, врвни експерти од Словачка чија професија е креирање на велосипедски патеки,...

Во срцето на Македонија АЗОТ 2018 мтб Предизвик 4-то издание

   Изминатиов викенд во Богомила и целиот регион на АЗОТ имавме можност повторно да го вратиме сјајот на Богомила и регионот, во позитивна смисла секако. Изминатиов викенд Богомила беше центарот на сите велосипедисти во...

Второ контролно возење на малата патека АЗОТ 2018 мтб Предизвик

Изминатиов викенд направивме втора контролна тура низ падините на Мокра планина, поточно низ преубавите делови на АЗОТ-от.     Двете планирани патеки за велосипедскиот предизвик во Богомила за 4-от по ред Outdoor Festival #Азот2018мтбПредизвик се...

АЗОТ 2017 мтб предизвик по трет пат

Помина и третиот по ред #АЗОТ2017мтбпредизвик..  и покрај сите тешкотии, време-невреме,  како „старееме“ така организацијата станува се  поголема и се попрофесионална.. Невремето, односно најавата за невремето си го направи своето, голем дел од најавените...

Припремите за АЗОТ 2017 мтб предизвик се веќе во тек

на 60-на дена пред третиот по ред АЗОТ мтб предизвик, припремите се  во тек. Разговорите и договорите за фирмите кои се заинтересирани за помош на овој велосипедски настан од рекреативен карактер се во завршна...

ЗАВРШИ АЗОТ 2016 мтб предизвик

Заврши вториот по ред велосипедски настан АЗОТ 2016 мтб предизвик…Заврши и според оценките на сите учесници заврши и тоа како добро.. предобро, ОДЛИЧНО, ЕКСТРА!!!…  Ги надмина сите наши очекувања, предвидувања, пресметки,планови… едноставно не оставивте...

АЗОТ 2016 МТБ предизвик – второ издание на 14-15 мај

  Ве покануваме на вториот голем велосипедски настан во еден од најубавите региони во Македонија… АЗОТ 2016 МТБ предизвик по втор пат организира велосипедски off road низ селата на Азотот, со старт и цел...