Tour of Croatia 2017

Пред два дена започна атрактивната велосипедска трка Tour of Croatia 2017 која ке трае од 18-23 април 2017  година. Оваа година стартот беше  на 18 април во Осиек а првата етапа беше во должина од 227км. Втората...

Schwalbe ADDIX  гуми за 2017 година

Schwalbe ADDIX гуми за 2017 година

Од фабриката Schwalbe за 2017  година најавуваат 4 нови видови на гуми – Magic Mary, Hand Dampf, Rock Razor, Nobby Nic i Racing Ralpha. Нема многу податоци како и со која мешавина се правени гумите, што...

Крива Круша tour – географскиот центар на Македонија

Овој викенд ЗГ Велес Бајкинг возеше кон добро познатата релација-кон селото Крива Круша која до пред извесен период важеше за географски центар на Р.Македонија. Трета година по ред, ЗГ Велес Бајкинг ја вози оваа...

Припремите за АЗОТ 2017 мтб предизвик се веќе во тек

на 60-на дена пред третиот по ред АЗОТ мтб предизвик, припремите се  во тек. Разговорите и договорите за фирмите кои се заинтересирани за помош на овој велосипедски настан од рекреативен карактер се во завршна...

Прошетка со велосипед до „Гроот“

Овој викенд возевме во „антените на Гроот“,  лесна офф роад патека во должина од 41,1 км.         Кружната патека која е во должина од 41,1км со искачување од 954м.  Интересна локална патека...

ABSA EPIC 2017

Едно од најголемите натпреварувања во mountain bike stage race  – Absa Cape Epic се одржува деновиве во Јужна Африка. Од 19-ти до 26 март 2017 година. Поделена на 8 трки и тоа PROLOGUE-STAGE1-STAGE2-STAGE3-STAGE4-STAGE5-STAGE6 и...